Den plantebaserede sygeplejerske

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 24/04/2023
19:00 - 21:00

Lokation
Sabro Bibliotek

Kategori


I uge 17 sætter bibliotekerne i Danmark fokus på den bæredygtige omstilling med udgangspunkt i de 17 verdensmål. På Sabro Bibliotek kan du under den overordnede overskrift:
Ansvarligt forbrug og produktion møde “Den Plantebaserede Sygeplejerske – Stig Ladefoged”
Det sker mandag 24. april kl. 19.

Kom og hør et både seriøst og humoristisk foredrag med Stig Ladefoged, om både de sundheds- og klimamæssige fordele ved den plantebaserede kost.
De fleste ved, at vi bør spise mindre kød, æg og mejeriprodukter for klimaets skyld. De færreste ved måske, hvor sundt det er at udskifte disse fødevarer med bælgfrugter, grøntsager, fuldkorn og frugt.

Stig Ladefoged formidler på underholdende og letforståelig vis den førende ernæringsforskning, som peger på, at vi bør spise mere plantebaseret. For sundhedens skyld.

Foredraget gør dig klogere på, hvordan kosten påvirker forskellige livsstilssygdomme, din tarmflora, din aldring og dine gener. Foredraget fokuserer særligt på ernæringsforskningen bag hjertekarsygdomme, forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og visse kræfttyper.

Stigs formidling sker gennem en flot visuel præsentation og med en god portion humor. Der er garanti for, at du bliver klogere og underholdt på én og samme tid.

Vil du vide mere om, hvordan vores kostvalg påvirker klimaet?

Forskning peger på, at det vil gavne klimaet at spise flere plantebaserede og færre animalske fødevarer.

Hvis du ønsker at blive klogere på sammenhængen mellem vores madvaner og dets klimaaftryk, er det muligt at tilvælge viden herom i foredraget Sundhedsgevinsterne.

Stig Ladefoged er uddannet sygeplejerske med speciale i livsstilsmedicin og certificeret i plantebaseret ernæring. Under sin uddannelse satte han sig for at finde forskningens svar på den sundeste kostform. Han fandt svaret – vi bør spise mere plantebaseret. Med flere tusinde forskningsartikler i rygsækken besluttede Stig sig for at gribe sin sygeplejeuddannelse anderledes an. Som den første sygeplejestuderende i Danmark, skrev han sit afsluttende speciale om sin egen virksomhed – døbt Den Plantebaserede Sygeplejerske. Igennem foredrag, blogindlæg, livsstilssamtaler og workshops udøver han i dag en anderledes form for sygepleje med sin virksomhed. Her hjælper han folk med at ændre livsstil og tage ansvar for sin egen sundhed.

Det er Sabro Bibliotek og Sabro Biblioteks Venner, der står for arrangementet.

Entre 50,- Der kan købes øl, vand mv.