Kommuneplan 2015

Fællesrådets brev til medlemmerne af Fællesrådet vedrørende Kommuneplan 2015

Byrådet har besluttet, at vi skal være 450.000 indbyggere i 2050. Dette skal ske uden at byen vokser væsentligt i areal, så mængden af parcelhusgrunde der udbydes fremover vil nok være stort set fraværende, hvis dette står til troende.

Det fremgår i hvert fald af kommuneplan 2015, som kaldes ”Planstrategi 2015 – Klog vækst frem mod 2050”.
Se mere på https://aarhusplanstrategi2015.dk/

Denne er pt. i høring frem til 10. februar.

I JP-Aarhus den 27. december 2015 kan man læse følgende udtalelse fra formanden for Teknisk Udvalg:

Aarhusianere vil opleve, at tingene forandres i deres egen baghave. Sådan vil det være i hele byen, og lokalplanerne skal fremover alene opfattes som vejledende udgangspunkter, som kan ændres”.
Se mere på
http://jyllands-posten.dk/aarhus/politik/ECE8329699/Udvalgsformand-Flere-vil-få-dispensation-fra-lokalplaner/

Det er da en nyhed, der er til at tage at føle på. Netop lokalplaner har alle dage været garanten for, at man kunne stole på forholdene og aftaler og de er derfor hjerteblod for fællesrådene – også Sabro-Faarup Fællesråd.

At det ikke blot er en plan byrådet har udtænkt, har parcelhusejere i Hasselager allerede oplevet i praksis ved, at Aarhus Kommune har udstedt tilladelse til, at et byggefirma må opføre rækkehuse, som overskrider områdets lokalplan. Samtidigt har man tilladt at hæve terrænet i området med op til 1 meter mere end det tilladte i lokalplanen med indbliksgener til følge. Og her troede vi, at lokalplaner var faste i kødet og blev respekteret…

Jeg kunne ønske mig, at I, kære medborgerne, vil rejse jer og gøre oprør ved at indsende jeres høringsvar mod denne tilgang til Aarhus udvikling.

”Rethink” er hot i øjeblikket i forbindelse med Kulturby 2017 og det er der i allerhøjeste grad brug for ifm. ”Planstrategi 2015 – Klog vækst frem mod 2050”. Aarhus skal udvikles. Helt enig, men ikke hen over hovedet på borgerne.

Fristen for høringssvar er 10. februar 2016

hilsen
Formand for Fællesrådet i Sabro-Fårup
Ib Jensen
Eshøjvej 50
8471 Sabro
Tlf. 4026 1118